Vakantie- en tandartsenland Hongarije

Hongarije is een tandartsenland bij uitstek. Behalve in de hoofdstad Budapest, zijn op het Hongaarse platteland diverse kundige praktijken te vinden. Het bezoek aan de tandarts wordt daarmee niet alleen een stuk voordeliger, maar kan ook gecombineerd worden met een ontspannen vakantie in het mediterrane Zuidwest Hongarije. Het is daarom de moeite waard iets te vertellen over deze geweldige vakantiebestemming.

Pannonia en het Mecsek-gebergte 
Ten Zuiden van het Balatonmeer bevinden de zonrijke provincies Baranya, Tolna en Somogy, waarvan met name de Baranya een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders is. Wat minder bekend zijn de natuurgebieden van de Mecsek, met een grote diversiteit aan flora en fauna. Het is een lappendeken van Nationaal Parken en beschermde natuurgebieden, met kleine dorpjes waar de volkscultuur en folklore nog volop tot de orde van de dag behoort. Het gebied is bekend bij pensionado’s die het goedkope Hongarije als hun woonland verkiezen en er een huis kopen, met als doel er helemaal tot rust te komen.

Cultuurstad Pécs
Bent u meer een dagjesmens, dan kunt u helemaal uw hart ophalen in de gezellige studentenstad Pécs met de volksmarkt, restaurantjes, cafeetjes, opera, musea en de vele winkelcentra. Er is een dierentuin en talloze andere mogelijkheden voor een dagje uit. Een bezoek aan de televisietoren van Pécs waarbij het zicht tot zeker 50 kilometer ver is mag zeker niet ontbreken. Bovenin de televisietoren van Pécs is ook een restaurant met een vriendelijke bediening en uiteraard een bijzonder mooi uitzicht.

Valleienstreek
Ten noorden van de bergen van de Mecsek is een uitgestrekt heuvellandschap, de Völgység, dat vertaald de Valleienstreek heet. Gekenmerkt door mooie panorama’s, authentieke zwabendorpjes (oude Duitse kolonies), interessante culturele gebruiken en een levende wijnstreek. Het rijden over de landwegen geeft werkelijk een vakantiegevoel. Dorpen, waaronder het Hongaarse dorp Závod, zijn in werkelijkheid geen museumdorpen, al zijn ze een lust voor het oog en staan er talloze mooie monumentale boerderijen waar mensen hun dagelijkse bestaan hebben. Het kopen van een dergelijke boerderij en het leven alsof je jezelf in een stukje van de Provence waant, is in dit gebied zeer betaalbaar. De vriendelijke bevolking, de rijke natuur en producten van het land, maken de mens die er woont zeer gelukkig.

Balatonmeer
Bij Zuidwest Hongarije hoort ook het Balatonmeer. Voor hen die een zeevakantie liefhebben is het Balaton een uitkomst. De Plattensee, zoals de Duitsers het noemen, heeft een kust van 236 kilometer lang, met een afwisseling van strandjes, natuurgebied, wijnvelden en een leuk toeristisch schiereiland. Al is het vestigen als pensionado er minder aantrekkelijk geworden door de stijgende vastgoedprijzen, toch blijft het Balatonmeer een reden voor een leuk dagje uit.

Bonyhád
Vlakbij autosnelweg de M6, in de wijnregio van Szeksárd, ligt het kleine winkelstadje Bonyhád. Hier is ook de tandartsenpraktijk van de Hongaarse tandarts Dr. Haris Richárd Milán. Er zijn diverse gezellige koffiehuisjes, een warme bakker, leuke restaurantjes, diverse winkels en, niet onbelangrijk, een recentelijk geopend openlucht thermaalbad. Het is de plaats voor de Nederlanders en Belgen die als pensionado in de omgeving woonachtig zijn om elkaar te treffen. De winkelstad is een leuke eerste kennismaking met Hongarije.

Bonyhád is gelegen bij andere vakantiebestemmingen, waaronder het wijndorp Váralja en het recreatiemeer van Szálka. De klein-toeristische plaatsen Váralja en Szálka hebben alles te bieden dat kenmerkend is voor een vakantie in Zuidwest Hongarije, zonder het massa-toerisme van het Balaton. Alles is nog zeer betaalbaar, waardoor het zelfs voor de Nederlander en Belg met de kleine portemonnee een interessante vakantiebestemming is.  De diverse restaurantjes, kleine dorpsmusea en bezienswaardigheden in de omgeving zijn de ingrediënten voor een ontspannen vakantie.

U begrijpt dat u uw bezoek aan de tandarts nu kunt combineren met een ontspannen vakantie in Hongarije. Deze website geeft u gratis informatie om een bezoek aan de tandarts in Hongarije eenvoudig en het verblijf tot een vakantie te kunnen maken.


Scroll to Top